789798789789789789789789789789789

Συνεδρίαση Συλλογικού Φορέα στις 23-7-2015

Την Πέμπτη 23-7-2015 έγινε νέα συνεδρίαση του Συλλογικού Φορέα των Οικοδομικών Συνεταιρισμών «Επιτροπή Πρωτοβουλίας και Συλλογικής Δράσης Ο.Σ.» στα πλαίσια των επαναλαμβανομένων συνεδριάσεων που πραγματοποιεί ο Φορέας για την συλλογική υποστήριξη των θεμάτων των Ο.Σ..

Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο κ. Σταματόπουλος διδάκτωρ δασολογίας και φυσικού περιβάλλοντος ο οποίος γνωρίζει και παρακολουθεί τα θέματα των Ο.Σ..

Τα μέλη ενημερώθηκαν για τα πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου σύμφωνα με τα οποία το ΥΠΑΠΕΝ επεξεργάζεται νέες νομοθετικές ρυθμίσεις πολεοδομικού και χωροταξικού χαρακτήρα μέσα στις οποίες εντάσσονται και θέματα δασικής νομοθεσίας, ώστε να επισπευστεί η ανάρτηση των δασικών χαρτών και σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες μας το ΥΠΑΠΕΝ έχει συγκροτήσει ομάδα εργασίας με σκοπό την συγκέντρωση στοιχείων για τους Ο.Σ. εντός τριών μηνών.

Οι προτεραιότητες της Κυβέρνησης που έχουν στραφεί την περίοδο αυτή στην τακτοποίηση των οικονομικών θεμάτων που αντιμετωπίζει η Χώρα ανέκοψαν προς το παρόν την πρόοδο των σχετικών ρυθμίσεων των θεμάτων μας.

Σε πρόσφατη ημερίδα που διοργανώθηκε από τον Δήμο Μαραθώνα με θάματα πολεοδομικού και χωροταξικού χαρακτήρα την οποία παρακολούθησαν πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολλών Συλλόγων και Φορέων της ευρύτερης περιοχής οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΑΠΕΝ που παραβρέθηκαν στην ημερίδα έκαναν παρέμβαση και καθησύχασαν τον κόσμο λέγοντας ότι στις προθέσεις του ΥΠΑΠΕΝ δεν είναι να αλλάξουν το καθεστώς των ευνοϊκών ρυθμίσεων που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια αλλά οι υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στο να βρεθεί τρόπος να τακτοποιηθούν όλες οι παλιές εκκρεμότητες με σκοπό να επιλυθούν παλαιά χρόνια προβλήματα και να μην υπάρξει στο μέλλον νέα γενιά αυθαιρέτων.

Τα μέλη εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις ρυθμίσεις που προωθεί το ΥΠΑΠΕΝ και αποφάσισαν να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους και τις παρεμβάσεις του Συλλογικού Φορέα, να γίνουν επαφές με την πολιτική ηγεσία και άλλους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, να οργανωθούν συλλογικές ενέργειες μαζί με άλλους Φορείς που αντιμετωπίζουν όμοια προβλήματα για να ενισχύσουμε τις προσπάθειες και τις θέσεις μας και να αγωνιστούμε για την διατήρηση των ευνοϊκών ρυθμίσεων που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια για τους Ο.Σ..