Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

03/10/2024 - Δικαστική Απόφαση για το Κέντρο

Δικαστική Απόφαση για το κέντρο

Σχετικά με τον δικαστικό αγώνα που ξεκίνησε με αγωγή του ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου κατά του Συνεταιρισμού με την οποία ζητά την αναγνώριση της κυριότητας του πολεοδομικού κέντρου στο Ντράφι, εκδόθηκε η υπ’ αριθμόν 2272/2024 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δημοσιεύτηκε στις 7 Αυγούστου 2024. Με την απόφαση αυτή έγινε δεκτή η αγωγή του Δήμου κατά των κτηματολογικών εγγραφών, καθώς το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε ότι οι επίδικοι χώροι έχουν περιέλθει ως κοινόχρηστοι στον Δήμο, ανεξαρτήτως εάν είναι και κοινωφελείς χώροι.

Η απόφαση αυτή δεν είναι ούτε τελεσίδικη ούτε αμετάκλητη και συνεπώς δεν μπορεί να εκτελεσθεί κατά το μέρος που αφορά την διόρθωση των εγγραφών στα κτηματολογικά βιβλία του Κτηματολογικού Γραφείου Σπάτων.

Η Διοίκηση του Συνεταιρισμού μας θα προβεί άμεσα στην άσκηση έφεσης για την εξαφάνιση της παραπάνω απόφασης και την απόρριψη της αγωγής του Δήμου.

Συνεπώς η έκταση του κέντρου παραμένει στον Συνεταιρισμό μας μέχρι και την τελεσίδικη και αμετάκλητη επίλυση της διαφοράς αυτής. Μέχρι τότε, ο Συνεταιρισμός μας θα διαχειρίζεται την έκταση και θα προβαίνει στην άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός του για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων του.

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις